Geplaatst op

BENZINE OPVOERPOMP VOLVO PENTA MB10A

benzineopvoerpomp MB10a

Aan een nieuwe BENZINE OPVOERPOMP VOLVO PENTA MB10A wordt momenteel hard aan gewerkt om een splinternieuwe pomp te ontwikkelen. Volvo Penta produceert deze pompen niet meer voor de benzinemotoren.
Let op dat je niet via een Volvo Penta dealer een opvoerpomp koopt die voor de Volvo Penta dieselmotoren geschikt is want die heeft een veel hogere druk. Met lekkage en onveilige situatie tot gevolg.
Wij hopen in de loop van April en pomp te kunnen leveren met de juiste druk.

De BENZINE OPVOERPOMP VOLVO PENTA MB10A en voor de Mb10a is een mechanische opvoerpomp met een lagere druk als de opvoerpomp voor de dieselmotoren.

In onze MB10a shop bieden we reserve onderdelen voor deze motor aan, welke geschikt voor of compatibel met Volvo Penta producten voor deze motor. Ook leveren we originele Volvo Penta producten daar waar mogelijk is voor service en onderhoud of revisie en reparatie van de MB10a

Geplaatst op

Corona en MB10A

Corona En MB10A ( De Haan Jachttechniek )

Corona en MB10a. De Haan Jachttechniek is voor ons een plaats waar we wonen en werken dus nemen wij het uiterst serieus om verspreiding van het virus te voorkomen. Het welzijn en de veiligheid van onze medewerkers, klanten en van ons gezin staan bij ons op nummer één.

Wij houden ons aan de adviezen van de overheid:

  • Handen wassen, hoest en nies in je elleboog, blijf thuis bij klachten
  • Bij pinnen graag uw handen wassen / desinfecteren

Werken en klussen aan uw boot

We zijn nog niet van het virus af en we willen natuurlijk terug naar een normaal leven.
Wij houden ons aan de adviezen van de overheid:

Handen wassen, hoest en nies in je elleboog, blijf thuis bij klachten

Leveringen en Werk


Werkzaamheden en klussen kunnen we nog steeds uitvoeren en voorlopig is de aanvoer van spullen nog normaal. Wij zijn vooralsnog gewoon op kantoor aanwezig om uw vragen te beantwoorden en u van advies te dienen. Maar we doen dit telefonisch of per mail.

Geplaatst op

Volvopenta-MB10.nl wordt MB10a.nl

No More Volvopenta-MB10.nl

De naam Volvopenta-MB10.nl is al jaren onze sitenaam voor de onderdelen van de Volvo Penta MB10a. Nu is het ons door Volvo opgelegd dat we deze naam moeten wijzigen. Dit omdat we volgens de Volvo organisatie inbreuk maken op het merkenrecht van Volvo.

Daarom verandert de naam van onze onderdelen webshop van VolvoPenta-MB10.nl in WWW.MB10A.NL

volvopenta-mb10.nl
Volvopenta-mb10.nl is voortaan mb10a.nl

Reserve Onderdelen

Volvo maakt verder bezwaar tegen het gebruik van haar VOLVO PENTA merk voor niet oorspronkelijk van haar onderneming afkomstige producten, waarbij niet ondubbelzinnig wordt vermeld dat het om een compatibel product gaat en niet om een origineel VOLVO merkproduct.
Daarom zullen we de verklarende tekst “reserve onderdeel, geschikt voor/compatibel met VOLVO PENTA product” voegen bij ieder product wat niet origineel van Volvo Penta afkomstig is. Natuurlijk bieden we ook originele Volvo Penta producten aan voor de Volvo Penta MB10a. Dan vermelden we dat er ook bij.

Geplaatst op

DE VOLVO PENTA MB10 WINTERBEURT

DE VOLVO PENTA MB10 WINTERBEURT

De volvo Penta MB10 winterbeurt dient zorgvuldig te worden uitgevoerd. Want wanneer de motor een langere periode niet gebruikt wordt dan is het aan te bevelen om de motor goed te conserveren zodat er in het voorjaar niet allerlei problemen ontstaan

De motor tegen vorst beschermen. Bij direct gekoelde motoren is buiten water het koelmiddel van de motor. Als het gaat vriezen dan zal het water bevriezen en door dat het ijs uitzet kan de motor gaan scheuren. Het water kan worden afgetapt maar een lege koelruimte zal gaan roesten en dat is ook niet optimaal.

volvo penta mb10 winterbeurt
volvo penta mb10 winterbeurt

Antiviries

De koeling vullen met antivries is het beste want antivries is anti-corrosief.
Methode; laat de motor op bedrijfstemperatuur komen – zeker weten dat de thermostaat geopend is- stop dan de motor en sluit de buitenboordkraan van de koelwater toevoer. Draai vervolgens de wierpot open en start de motor en giet antivriesmengsel ( bv antivries en water 1 op 1) in de wierpot. Meestal is ongeveer 5 liter voldoende. Een goede methode is om bij de uitlaat te kijken of er antivries mengsel uit komt. Stop dan de Motor.
Door het aftapkraantje aan het motorblok te openen kan men controleren of dat het mengsel in het blok terecht is gekomen.

Olie verversen

Het is aan te bevelen om de olie voor de winter te verversen en het olie filter te vervangen. Dit kan gemakkelijk vlak voor het winterklaar maken worden uitgevoerd. Want dan komt de schone olie gedurende het warmdraaien voor het vullen met antivries door de gehele motor.

Conserveren

Omdat bij stilstand er altijd een uitlaatklep openstaat zal er roest vorming op de klepsteel en klepzetel ontstaan gedurende de winter. De uitlaat staat immers vol met vocht. Om roest vorming te voorkomen dienen de kleppen flink te worden ingevet. Draai daar voor de bougies er uit en breng olie aan op de kleppen. Laat vooral ook de olie om de kleppen lopen zodat de klepsteel ook beschermd wordt. Een goede methode is om met een oliesnip olie op de kleppen te spuiten en dan vervolgens de motor met de hand langzaam rond te draaien.
Tevens kan men flink olie op de zuigers zetten zodat cilinderwanden en zuigerveren beschermd zijn.

Brandstof systeem

Aangezien benzine tegenwoordig niet lang houdbaar is en ook door de toevoeging van bio-ethanol zeer agressief is, is het raadzaam om uw brandstof systeem te beschermen. Het toevoegen van additieven kan een oplossing zijn. Het is sowieso aan te bevelen om deze additieven het hele jaar te gebruiken maar voor de winter is het verstandig om het hele brandstof systeem te reinigen.
De brandstof opvoerpomp heeft aan de boven zijde een dekseltje wat met een centraal schroefje bevestigd is. Draai het schroefje los en neem het dekseltje weg. Hier onder zit een benzine zeef. De zeef en het inwendige zijn met bv remreiniger gemakkelijk schoon te maken en kunnen vervolgens met bv superspray worden geconserveerd.
Het zelfde geldt voor de carburateur. Demonteren uit elkaar nemen reinigen en conserveren.

Belangrijk voor de Volvo Penta MB10 winterbeurt

Het gebruik van antivries volgens de Britsch Standard kan schade aan impellers veroorzaken.

Het uitvoeren van onderhoud en met name het winteronderhoud is een precies karwei. De verantwoordelijkheid ligt ten aller tijden bij degene die de klus uitvoert. De bovenstaande richtlijnen en aanbevelingen zijn een goede leidraad voor het uitvoeren van het onderhoud maar er kunnen rechten aan worden ontleent. Daarom bevelen wij aan de werkzaamheden door de vakman te laten uitvoeren.

onderdelen en materialen kunt u vinden in de categorie service en onderhoud

Of bel voor een afspraak +31 513 622124

Geplaatst op

MB10a shop

VOLVO PENTA MB10a

MB10a onderdelenshop

mba10a

Voor de MB10a is er nu een gloednieuwe site voor onderdelen en onderhoudsproducten voor de Marna MB10a en voor de Volvo Penta MB10a.
MB10a.nl levert onderdelen welke geschikt zijn voor of compatabel met de Volvo Penta MB10a producten. Daar waar mogelijk leveren we Originele Volvo Producten. Maar de meeste producten worden geproduceerd in samen werking met Marna en zijn dus passend op zowel de Volvo Penta als de Marna MB10a

De van oorsprong Noorse motor is een 2 cilinder zijklep benzinemotor. Hij levert 15PK en het is een mooie motor voor in sloepen ivm zijn rustige loop. Je vindt de MB10a dan ook in veel Saga 20, Flord 21, ADEC en vele andere.

Er worden nog onderdelen voor de MB10a geproduceerd maar ook zal men oplossingen moeten vinden in goede gebruikte onderdelen.
In onze shop vindt je zowel nieuwe als gebruikte onderdelen.